Menü

Nespresso kapszula teszt

Ismét gőzerővel teszteljük a legújabb Nespresso kapszulákat, hogy megtaláljuk a legjobbakat! Kávékapszula tesztelésben elég nehéz dolgunk van, mivel legalább egy dobozzal meg kell inni a különböző ízekből mire használható következtetést le tudunk vonni. 

 

Szerencsére már nem alszunk három hete, így a következő dobozok már meg se kottyannak. Sok kapszulát érzünk az első kávénál tökéletesnek és a negyedik-ötödiknél már kevésbé megnyerőnek, de végre eljutottunk a Caffé Molinari kávék végére, így megosztom a tapasztalatainkat!

 

 

Tesztünk első alanya a Qualita Oro volt, amelyet bátran ajánlunk minden valódi hosszúkávét kedvelőnek. Intenzív aromájú Arabica túlsúlyos kávé ami mérsékelten fanyar, közepesen keserű és inkább lágy csokoládés jegyeket hordoz magában. Azoknak tudjuk ajánlani akik gyakran fogyasztanak kávét és nem kérnek az igazán durva ízekből. Egybefüggő és vastag 2-3mm-es Crema réteggel a mezőny felső szegmensébe tartozik. Kiváló választás lehet tejeskávé vagy cappccino alapként.

 

Tesztünk következő versenyzője a Qualita Rosso volt. Személy szerint jobban szeretem az erős kávét mint a lágyat, így nálam az előbb tesztelt példány ki is esett. Azonban amint megkóstoltam a Rosso-t, egy hihetetlenül ismerős élmény lett úrrá rajtam. Képzeljétek el a tökéletes kávéból lefőzőtt kotyogós kávé és egy kávéházi eszpresszó keverékét. Fanyar erőteljes ízvilág, gyönyörű színek és az előbbi típusra egyáltalán nem jellemző majd 2mm vastag sűrű Crema réteg. Élvezet volt a frissítő kávét kortyolgatni. Tipikus reggeli kávénak tudom elképzelni.

 

Harmadikként az Arabica került az asztalra és meglehetősen mély nyomot hagyott bennünk. Hirtelen nem is tudtuk mihez hasonlítani az ízét. Csak szimplán erős, intenzív és fanyar, igazi különlegesség. Egy alig keserű kávékeverék, a legjobb minőségű arabica szemekből. Presszó kávéként erős lecsengése van és hosszantartó kávéízt hagy maga után, tejeskávéként is megállja a helyét mivel nem lágyítja túlzottan a tej, ezért mindkettőnek ajánljuk. A különleges kávét kedvelők legjobb választása lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: kávékapszula nespresso kapszula , nespresso kávékapszula ár

Keresés