Kávézás a nagyvilágban
Ahány különböző ország annyi különböző kávéfogyasztási szokás. Legnagyobb kávéfogyasztók és leghíresebb kávénemzetek közé tartoznak az olaszok, görögök, franciák, törökök és az osztrákok. De, hogy miért szeretjük ilyen sokan a különböző kompatibilis Nespresso kapszulákat fogyasztani, és mit szeretnek bennük azok, akik isszák és alkotják őket minden nap? Lássuk nagyvonalakban a különböző egyes nemzetek kávézási szokásait.
Olaszország:
Egy csésze eszpresszo, nagyjából minden olasz ember így kezdi a reggelét. Olaszországban fogyasztanak messze a legtöbb kávét európában. Átlagosan a kávéfogyasztók napi 3 csészével is megihatnak. Olasz szokás, hogy kávézókban még le sem ülve rendelik a kávéjukat és ott helyben, a pultnál állva gyorsan hörpintik fel. A nyugodt, meghitt kávézgatást, cappuccino ivást pedig szerencsére meghagyják, turistáknak és egyéb kávékedvelőknek. Ha Olaszország akkor a legtöbb ember eszébe vékony tésztájú, ropogós szélű pizzák és hatalmas olívabogyók látványa jut. A tökéletes ételekhez pedig igazi karakteres és aromateljes kávé passzol csak ezt pedig az olaszok is tökéletesen tudják.
Görögország:
Aki már járt Görögországban, annak emlékében úgy sejlik fel, mint egy egzotikus napsütötte hely, ahol égető a napközbeni forróság, szüntelenül hallható a kabócák cicergése és érezhető a tenger mámorító illata. Sokan el sem tudnánk képzelni egy forró kávé elfogyasztását a melegben, és ezzel ők is így vannak. A szomjuk oltására gyakran a jeges, sok tejszínhabbal dúsított frappét választják, melyet szinte kivétel nélkül instant kávéból főznek. Nagyjából 10ből 1 étteremben szolgálnak fel rendes kávét. Hagyományos Görög szokás, hogy a jéghideg frappét rázva és semmiképpen sem keverve isszák. Ha Görögországban járunk feltétlenül próbáljuk ki ezt a helyi specialitást, hogy még könnyebben átérezzük a szokatlan görög mindennapokat. Persze ha nem bírja valaki igazi kávé nélkül, nyugodtan készítsen el egyet a különleges Nespresso kapszuláiból otthon. Azokban biztos nem fog csalódni.
Franciaország:
Akár Francia specialitásnak is mondhatjuk a Café au lait fantázianevű kávét, ami egyszerűen jellemezve egy tejeskávé, melyet gőzölt, forró tejjel készítenek, egy minimális fahéjjal megszórva. A kávézókban fellelhető francia pörkölésű kávék, egytől egyig erőteljesen pörköltek és meglepően karakteres ízvilágúak. A franciák egyáltalán nem szeretik a savas és fanyar eszpresszókat, így könnyen lehet, hogy egy étteremben ülve, az étlapon még csak említve sem látjuk.
Tartalomhoz tartozó címkék: kávékapszula , nespresso kávékapszula ár